top of page
GEDRAGSTHERAPIE

Nederland is een druk bevolkt landje. En niet alleen met mensen, ook met honden. In Nederland wonen ongeveer 1,5 miljoen honden. De meeste daarvan worden gehouden als gezelschapsdier, om lekker mee te wandelen, knuffelen en te spelen. Ze maken deel uit van het gezin en ons drukke leven en dat gaat meestal goed. Maar soms gaat het niet goed en ontstaat er ongewenst gedrag. 

Als gedragstherapeut ga ik op zoek naar de oorzaak van dit ongewenste gedrag. Want er is altijd een reden dat een hond bepaald gedrag laat zien. Vervolgens maak ik een behandelplan waarmee u aan de slag kunt samen met uw hond. Dit behandelplan is altijd op maat gemaakt voor uw hond en uw specifieke situatie. Heeft u tijdens het behandeltraject extra ondersteuning of advies nodig? Dan help ik u daar uiteraard bij.

Gedragstherapie is dus niet alleen maar een diagnose, het is een heel traject dat bestaat uit:

  • Een consult van 1,5 of 2,5 uur bij u aan huis

  • Een uitgebreid verslag met daarin de gedragsanalyse, diagnose en therapie/behandelplan

  • Telefonische nazorg/begeleiding (3 maanden)

  • Schriftelijke rapportage aan uw dierenarts (indien gewenst)

In sommige gevallen is het niet nodig om een uitgebreide gedragsanalyse en consult te doen, maar kan worden volstaan met een telefonisch consult. Een telefonisch advies is bedoeld voor eenvoudige vragen over het (probleem)gedrag van uw hond. Bijvoorbeeld vragen over de opvoeding en zindelijkheidstraining van uw pup, het voorbereiden van uw hond op de komst van een baby of de introductie van een nieuwe hond of kat in huis. Een telefonisch consult duurt 30 - 45 minuten.

bottom of page